Nieuwe mogelijkheden in GDPR-butler

Nieuwe mogelijkheden in GDPR-butler

12/06/2018 - Sinds de lancering van GDPR-butler enkele maanden terug krijgen we bijna wekelijks suggesties voor uitbreidingen en nieuwe mogelijkheden. We appreciƫren dit enorm en we luisteren heel aandachtig naar jullie feedback. Deze week lanceerden we een belangrijke update aan GDPR-butler met een aantal belangrijke aanpassingen die het gebruik van GDPR-butler nog gemakkelijker maken en jullie meer mogelijkheden geven. We overlopen graag even de belangrijkste nieuwigheden.

Uploads en extra vlaggen bij de Dataflows

De "Dataflows" in het Verwerkingsregister vormen de basis waarvan je vertrekt om je GDPR implementatie aan te sturen. Het bevat alle processen binnen je organisatie waar je persoonsgegevens verwerkt: van HR en boekhouding tot nieuwsbrieven en camera-bewaking. Eens je deze gegevens-stromen in kaart gebracht hebt aan de hand van onze sjablonen, heb je een duidelijk overzicht over welke gegevens je waar en hoe verwerkt, en of dat op een veilige manier gebeurt.

Vandaag breiden we de mogelijkheden nog verder uit. Je kan vanaf nu documenten uploaden bij elke flow. Dit kan gaan om gedetailleerde instructies, een spreadsheet die meer verduidelijking bevat of een verwerkingsovereenkomst die je afsloot met een derde partij (bv met je boekhouder, je sociaal secretariaat of het bedrijf dat je nieuwsbrieven verzorgt).

Je kan kan bij elke flow nu ook bijhouden of de verwerking "intern" dan wel "extern" gebeurt. Als de verwerking door een externe Verwerker gebeurt, kan je eveneens bijhouden of er een getekende versie van de verwerkersovereenkomst is, en die eventueel ook bijvoegen als document.

Verwerkingen in opdracht van een klant: nieuwe Premium feature

Heb je klanten voor wie je gegevens opslaat of verwerkt? Bewaar je gegevens in opdracht van een andere partij? Dan wist je al dat je een verwerkersovereenkomst moet afsluiten met deze organisaties. Hoewel het voor kleine organisaties niet verplicht is, is het wel aan te raden om deze allemaal op te nemen in een afzonderlijk register, het Verwerkingenregister. Hierin hou je bij welke verwerking je precies uitvoert (bv: "verwerking van de adressen om pakketjes rond te brengen"), voor wie ("Webshop Janssens bvba"), de contactgegevens van je klant en of de verplichte verwerkingsovereenkomst tussen jezelf en Webshop Janssens bvba al in orde is. Heeft je klant een Data Protection Officer, dan kan je deze contact-gegevens ook opnemen.

Dit register is nu ook beschikbaar voor onze Premium klanten! 

Kleine aanpassingen achter de schermen

Voor onze partners en resellers zijn er enkele kleine aanpassingen in hun account zichtbaar: zo kan een partner nu partner-documenten uploaden die zichtbaar zijn voor al haar klanten, en is de "referrer link" voor resellers nu eenvoudig zichtbaar in hun account, samen met een overzicht van alle doorverwezen klanten die zich reeds ingeschreven hebben. Daarnaast zijn er een paar kleinere aanpassingen achter de schermen: wij kunnen de sjablonen nog slimmer maken, een aantal beveiligings-mechanismen werden verbeterd en kleine bugs werd opgelost. We hopen alvast dat jullie deze nieuwe mogelijkheden de komende dagen en weken ontdekken. Suggesties blijven steeds welkom via het contactformulier of via james@gdpr-butler.eu
Bekijk hoe wij je kunnen helpen

Wil je weten wat GDPR-butler precies voor je organisatie kan betekenen?

Maak nu een gratis account aan!